top of page

Är du väl förankrad i vår föränderliga värld?

Uppdaterat: 1 juli 2021

Känner du igen dig i att ibland ha dagar då du går på autopilot, du jobbar och jobbar, springer från det ena mötet till det andra och kanske irriterar dig över att du inte hann äta lunch eller ringa det där samtalet som var så viktigt? Känner du igen dig i en stundtals stressfull miljö, din egen eller kanske en medarbetares? KC Groups coach och ledarskapskonsult Ulrika Agerman beskriver hur hållbarhet i vår föränderliga värld kan skapas genom professionell coaching.

Den styrande kraften bakom våra mål och drömmar

Det är ofta hög anspänning på arbetet. Anspänning kanske också förvärras med en massa ”måsten” som ska hanteras på hemmaplan. Det krävs fokus och ansträngning för att få ihop arbets- och privatliv. Frågan är bara om det blir hållbart långsiktigt och hur du mår egentligen?


När jag ser tillbaka på åren då jag jobbade 50 timmarsveckor med småbarn, på pressen att prestera och ha lika snyggt på tomten som grannen och helst större bil kan jag se hur jag arbetade hårt utan att veta vart jag var på väg. Vilket var målet? Vilka livsdrömmar och intentioner var det jag jobbade för att uppnå på den tiden? Långt senare kom jag i kontakt med de coachingsverktyg som har hjälpt mig och tusentals andra att identifiera vad som är viktigt för mig på riktigt. Det var först när jag identifierade mina underliggande livsintentioner som riktning och mål kunde formuleras på ett medvetet sätt.


Vad är det vi längtar efter att få bidra med i livet

När vi synliggör vad vi längtar efter att få bidra med i livet skapas fokus, handlingskraft och energi. Våra livsintentioner leder oss framåt. Det är ett kraftfullt verktyg att förstå våra behov och drivkrafter.


En livsintention jag har är att skapa skönhet runt mig. För mig är det bl.a. att binda kransar, kransar till jul av granris eller blomsterkransar till midsommar. För 20 år sedan, inför en stressig julhelg, kunde jag längta efter den stunden när jag skulle sätta mig ned i lugn och ro och få vara kreativ, att ”få” binda kransen att hänga på dörren. Ofta kom jag inte till den stunden. Jag hade inte någon tydlig riktning, inget mål när jag skulle göra det. Alla ”måsten” kom istället iväg.


Varför jobbar vi så hårt och prioriterar som vi gör?

Frågan är om vi har koll på vår förankring, varför vi jobbar så hårt och prioriterar som vi gör. Vad är syftet och vad är det som driver mig framåt? Genom coaching skapas en möjlighet att stanna upp och reflektera.


Idag har jag lärt mig att prioritera på ett nytt sätt, utifrån en större medvetenhet. På samma sätt hjälper jag mina kunder att sätta mål i linje med såväl yrkesmässiga som privata intentioner. Jag får ofta återkoppling att tillvaron känns mer meningsfull när de gör det som är viktigt för dem, med klarhet, fokus och lätthet. De beskriver att de fylls av energi och känner tacksamhet.


Glädjen och stoltheten i att binda kransar

Denna midsommar när jag band mina kransar kände jag både stolthet och stor tacksamhet. Du känner säkert igen den glädjen från ditt eget liv när du slutför saker du skjutit framför dig och gör det som verkligen betyder nåt.


Jag tror att vi människor är mest uppfyllda och nöjda med våra liv när vi lever i linje med våra värderingar och syften. Det blir speciellt viktigt i vår föränderliga och intensiva värld. Vi behöver en stark förankring som håller oss fast i den vi verkligen är. Det finns idag mycket forskning och kunskap om vikten av att sätta mål samt att medvetandegöra värderingar och intentioner för att skapa meningsfullhet. Idag känner inte alla till de verktyg som finns, som faktiskt fungerar i vardagen och som kan bidra till att skapa hanterbarhet, välmående och hållbarhet. Rätt använda verktyg kan i förlängningen få stor effekt i att minska stress och ohälsa i arbetet.


Är du intresserad av att veta mer om hur hållbarhet kan skapas genom coaching. Ta del av andras erfarenhet i Digitala Almedalen 2021. Välkommen till våra webinarier.


Hur skapas hållbarhet genom professionell coaching?

Onsdagen den 7 juli 10:00-10:45

Värd: Ulrika Agerman och Rozbeh Baleng-Soultani (KC Group) Huvudgäst: Elin Bergkvist, Enhetschef på analysavd./Arbetsförmedlingen
Ulrika Agerman är ledarskapscoach och konsult på KC Group, med lång erfarenhet som ledare och konsult inom statliga verksamheter såväl som inom näringslivet. Är certifierad ICF Professional Certified Coach (ICF PCC) och Licenced Academy Trainer och Mentor Coach via Academy for Coaching Excellence, USA.


Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. Läs mer

Jag förstår
bottom of page