top of page

Coaching som förebyggande friskvård

Uppdaterat: 8 juni 2021

KC Group erbjuder tjänsten Proact by KC Group i samarbete med Försäkringskassan för att bidra till friska och välmående medarbetare. Som kund till KC Group kan ditt företag/din organisation få upp till 50 % av kostnaden tillbaka, upp till 200 000 kr i bidrag/år för hälsofrämjande insatser och tjänster. En av våra hälsofrämjande tjänster är professionell coaching.

Forskning visar att coaching har en tydlig effekt i förebyggande syfte för att må bra. Detta eftersom samtalsmetodiken på ett tydligt och strukturerat sätt lyfter och utvecklar det starka, friska och positiva hos individer.


Coaching är en inifrånstyrd samtalsmetodik som går att koppla till motivationsteorin Self Determination Theory (SDT). Grundtanken är att det inom oss alla finns en kunskap och en potential om vad vi bör göra för att må bra och lyckas med det vi önskar. Coaching stärker på så sätt människans grundläggande behov av autonomi (självstyre), tillhörighet och kompetens. På så sätt är coaching ett friskvårdsarbete där samtalen syftar till att få syn på nya och effektivare sätt att tänka och handla.


Är du intresserad av att veta mer om hur coaching kan stärka dig eller dina medarbetare i hälsofrämjande syfte genom tjänsten Proact by KC Group? Hör av dig till oss på info@kc-group.se.

________________________________________________________________________________

Coachologi i digitala Almedalsveckan – Välkommen till KC Groups webinarier

KC Group driver frågan om coaching som förebyggande friskvårdsarbete för chefer och medarbetare.

Hur förebygger arbetsgivare stress och ohälsa med coaching? 5 juli 10:00-10:45 (Värd: Sandra Rosén Larsson). Läs mer: http://bit.ly/kcproact


Hur skapas hållbarhet genom professionell coaching? 7 juli 10:00-10:45 (Värd: Ulrika Agerman) Läs mer

http://bit.ly/coachologi


Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. Läs mer

Jag förstår
bottom of page