top of page

Far away from home!

Uppdaterat: 18 nov. 2022

Far away from home!


Ja, så kan man nog summera mina senaste 24h. Men jag har också det senaste dygnet förstått att kanske vi alla har något att lära från denna kommun långt upp i norr.


Min egen mamma bar på många klokskaper. Bland annat brukade hon övertygat förkunna följande; ”ju mer man ser där ute i världen, ju svårare blir det att nöja sig med mindre!”.


Och så rätt hon verkar ha haft. Som inbiten Stockholmare har jag också rest mycket. Arbetat och bott längre tider på platser som i USA, Singapore, Mellanöstern etc. Jag har sett mycket. Bräddat mitt universum om man så vill. Upplevt, skapat och följt mitt hjärta. En resa jag ej skulle vilja vara utan. Men… visst har det också gett mig en viss hunger efter ständig utveckling! En vetskap om att det mesta är möjligt kanske också föder en viss stress över allt man borde hinna med.


Idag har jag genom mitt arbete som PR & kommunikationsansvarig för KC Group varit på besök i Åsele kommun Ca 7 mil från Vilhelmina.


Jag har rest hit för att delta och dokumentera en utav KC Groups inspirationsdagar med fokus på återhämtning inom vårdsektorn. Två föreläsare på plats även denna gång. Lars-Göran Halvdansson och Marlene Bergqvist. Marlene pratar bla om ”sin” båt. En livets båt där livsnjutandet utgör flaggan i topp och där den egna påverkan och tilliten bildar själva skrovet.


I Åsele verkar man ha hittat sin ”båt!”


Tog flyget från Arlanda igår kväll kl 18.45. Landade i Vilhelmina runt 21.30. Borde förbeställt en taxi. Fick skjuts med en infödd riddare! - Visste du inte att man måste förboka en bil? Det visste jag inte!


7 mil till Åsele. I snöoväder! Väl framme på hotellet frågade jag receptionisten om möjlig flygbuss tillbaka dagen därpå? - Ingen aning! blev svaret. - Jag har aldrig flugit eller lämnat Åsele!


Länge sedan jag såg någon leverera sin sanning med sådan glädje och positivitet!


Samma känsla präglar också dagens föreläsning och workshop! Deltagarna verkar nöjda i det lilla. Tacksamma för det de har, vilket ju är samma sak som de flesta i hela vårt avlånga och vackra land. Hälsan. Mat på bordet. En säng att sova i. En familj och ett jobb att gå till! Behöver vi egentligen något mer än just detta!?


Jo, kanske en påminnelse! En reflektion över hur lyckligt lottade vi är och hur viktigt det är att ta hand om sig själv för att också kunna ge till andra! Att ta en paus från själva prestationen! Något som, speciellt inom vården, blivit en press under de senaste årens pandemi och enorma arbetsbörda.


Denna påminnelse får vi idag! Dagens återhämtningsdag handlar om precis detta.


- Jag är nöjd med det jag har! - Jag hittar mitt lugn i att bara andas och vara ute i naturen! - Har jag hälsan har jag allt! Tack för att ni påminner! - En dag som denna skulle all vårdpersonal behöva!


Så lyder några av rösterna från dagen!


Åsele verkar ha koll på läget. KC Group och dess expertteam fortsätter att göra skillnad med sitt breda kunnande och genuina intresse för människors välmående! För är det inte just där som allt börjar?


Tack till Åsele och dess kommuns deltagare, föreläsningsteamet på plats samt KC Group för en oerhört inspirerande dag! Tacksam att vara en del!


Tack också till Åsele Wärdshus för magisk frukost serverandes bla färska hjortron!! Lyx!


//Therése Neaimé

#viåterhämtarsverige #kcgroup #föreläsare #åselekommun #workshop #glädje #ledarskap


Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. Läs mer

Jag förstår
bottom of page