top of page

KC Groups höstturné runt landets kommuner fortsätter. Med människorna och deras hälsa i fokus!

Uppdaterat: 18 nov. 2022

JÄRFÄLLA


I förra veckan hade jag förmånen att få delta under en av de många återhämtningsdagar som just nu pågår runt i Sveriges olika kommuner. En satsning och ett samarbete mellan Sveriges många kommuner och KC Group där fokus ligger på just återhämtning och att stärka personal och chefer inom vården. En länge efterlängtad satsning som kanske behövs mer än någonsin efter den pandemi som utmattat just denna sektor.


Så viktigt att vara med på plats. Under t ex en dag i Jakobsbergs Folkhögskola och Järfälla kommun. Att själv få möta dessa vardagshjältar och prata en stund kändes ovärderligt.


Återhämtningsdag denna gång hölls utav Nikola ”Niki” Tramontana, förändringsledare, föreläsare Chefs & ledarstöd, Leg. Naprapat samt Anna Persdotter Tramontana, Professionell coach, KBT-terapeut, Leg. Naprapat, föreläsare och moderator. Paret bjöd på en inspirerande föreläsning men också en tillhörande workshop som gav möjlighet till eftertanke och förändring. Dagen handlade om holistiska självledarskapet och delarna som utgör helheten. För att skapa mer energi flow, engagemang och en känsla av sammanhang.


Jag hade under dagen också möjligheten att hinna prata lite mer med några av de utvalda deltagarna. Kanske är vi många som inte riktigt förstår vidden av dessa vardagshjältars insats i samhället och i vardagen. Det är just också här som KC Groups expertteam inom hälsa och hållbarhet på arbetsplatsen kommer in i bilden, för att återhämta, bygga upp och bidra med sin kompetens.


Höstens turné runt landets kommuner fortsätter. Med människorna och deras hälsa i fokus! Och vad kan väl vara viktigare i tider som dessa tänker jag!?

.

Här är några av deltagarnas röster:


1. Har dagen motsvarat dina förväntningar?

Svar: Jag har lärt mig att tänka positivt redan vid dagens början vilket gör hela dagen mycket bättre!


2. Vilka är dina starkaste insikter från dagen?

Svar: Jag har under dagen workshop fått mer verktyg till ett bättre självledarskap. Att hjälpa dementa patienter kan vara väldigt krävande. Men med rätt andningsteknik har jag lärt mig att bli lugnare vilket också inger mina patienter ett större lugn.


3. Vad skulle dessa insikter kunna ge dig för resultat i din vardag?

Svar: Ett bättre liv i form av rätt kost. Regelbunden träning och mer positiva tankar.


Maria Vårdbiträde, Vilksjö hemtjänsten


1. Har dagen motsvarat dina förväntningar?

Svar: Ja absolut. Det känns som om dagen har gett mig en bekräftelse på att jag tänker rätt.


2. Vilka är dina starkaste insikter från dagen?

Svar: Att kanske inte alla tänker som jag. Det är så viktigt med den där extra ”puffen” i vardagen. Om jag tänker positivt så kanske jag kan inspirera även mina kollegor och vi får en bättre arbetsmiljö.


3. Vad skulle dessa insikter kunna ge dig för resultat i din vardag?

Svar: Det är viktigt att göra ”rätt” i vårt jobb. Tex vid tunga lyft. Om vi har en bättre kommunikation så kan vi lättare hjälpas åt och vårt arbete blir lite lättare.


4. Skulle du kunna rekommendera återhämtningsdagen till en kollega?

Svar: Jag tror verkligen fler behöver en dag som denna med fokus på att må bättre i vardagen. Så absolut ja!


Adrienne Undersköterska, Vilksjö hemtjänsten


1. Har dagen motsvarat dina förväntningar?

Svar: Jag hade inga direkta förväntningar men känner att det verkligen var värt att komma hit.


2. Vilka är dina starkaste insikter från dagen?

Svar: Jag kände igen mig i så mycket. Jag är fyrabarnsmamma. Stress är min vardag. Att ta mig tid och komma hit för att delta och lyssna har fått mig att tänka om. Jag måste själv må bra för att kunna fortsätta att vara familjens stöttepelare. Dagen har påmint mig om vikten att åta rätt. Sova och våga säga nej i tid. Ta en paus om det be om hjälp om det behövs.


3. Skulle du kunna rekommendera återhämtningsdagen till en kollega?

Svar: Ja definitivt! Man tror att man har kunskapen men det är lätt att glömma. Denna väckarklocka tror jag är något de flesta skulle behöva.


Somaya Boende stödjande, Söderdalen Serviceboende


//Therése Neaimé

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. Läs mer

Jag förstår
bottom of page