top of page

"Leta efter guldkornen i vardagen för att hitta ditt välbefinnande!"


Det är mycket i vår vardag som kan göra att stress och oro griper tag i oss och tar över vårt mindset. Mullsjö kommun har tagit hjälp av KC Group samt två utav deras medarbetare terapeuten Pernilla Aspe samt Anette Öslins för att ge de som arbetar inom vård och omsorg en utvecklingsdag om stress, återhämtning och välmående. Här får vi ta del av teamets lärdomar som spänner från varningssignaler att ta på allvar till vad vi faktiskt kan göra för att må bra, oavsett var vi befinner oss i livet!

Jag tänker att det kan vara lätt att förvilla sig i alla måsten, speciellt under en årstid som denna. Julen står för dörren och förväntningarna på oss själva är många. Kanske både från vår omgivning men också från det egna jaget. Vi kan bara göra så mycket. Det kan också vara lätt att vi faktiskt missar det som verkligen betyder något i vår jakt på pluspoäng och i det perfekta. Relationerna. Både till andra men kanske framförallt till oss själva.

Den som är sjuk önskar bara en sak. Att få vara frisk. Kanske har vi hört denna kliché många gånger förr men visst tål den att upprepas. Så länge vi har livet så har vi allt. Allt annat spelar inte så stor roll. Egentligen. Och vad kunde väll bättre vittna om detta än bland annat de röster vi fått höra från Mullstö Kommuns återhämtningsdagar under december månad.


Nedan en intervju med Pernilla Aspe med anledning av hennes samarbete med KC Group runt Mullsjös återhämtningsdagar. Intervjun är från lokaltidningen Kyrktuppen, som ville sprida tips om återhämtning till sina läsare.


- Det var en ynnest att få prata med dig Lotta om dessa frågor som ligger mig så varmt om hjärtat. Fint att du även intervjuat Johanna Lillerskog, Albin Blomqvist, Richard Nordenberg, Jenny Hagelin och Emelie Nilsson som är några av hjältarna inom kommunen som delar med sig av sina tips på hur de tänker kring sin återhämtning och hur de kan påverka både sitt och andras välmående på jobbet, säger Pernilla Aspe.


Tacksam att vara en del av just KC Group och dess team! Ett team som fortsätter att göra skillnad inom vård och omsorgssektorn. Både för dess medarbetare och chefer.

Jag ser fram emot ett spännande 2023 där långt många fler kommuner ser viktigheten i att satsa på en utav de mest behövda yrkesgrupperna där ute. Utan vården stannar Sverige.


Mullsjö kommun... tack för att ni med er stora satsning på just dessa återhämtningsdagar under 2022 gjort skillnad på riktigt!! Ovärderligt för så många!


God Jul önskar vi er alla! Och var rädda om er. Det finns bara en av DIG!

//Therése Neaimé
Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. Läs mer

Jag förstår
bottom of page