top of page

Utbildningen till Diplomerad Karriärcoach är nu godkänd av ICF för CCE poäng!

Sedan januari 2022 ingår det välrenommerade företaget Newstart Career Management i KC Group. Under varumärket Newstart by KC Group erbjuder vi kvalitetssäkrad. karriärcoaching och outplacement för såväl offentlig som privat sektor. Utöver det bedriver Newstart sedan 2002 en diplomerande karriärcoachutbildning för professionella coacher, HR-personal, jobbcoacher och konsulter som vill utöka sin tjänsteportfölj. Vi är stolta över att meddela att denna utbildning nu har godkänts av International Coaching Federation (ICF) för CCE poäng, det vill säga poäng som går att använda vid förnyelse/omcertifiering hos ICF. Läs mer om utbildningen nedan.

Karriärcoacher är professionella samtalsledare som har kunskap om och erfarenhet av att använda olika samtalsmodeller och samtalsövningar för att hjälpa sina klienter till en meningsfull och framgångsrik karriär. En karriärcoach hjälper till med att sortera tankar och strukturera mål som leder till personlig utveckling och en bättre karriär. Detta kan ske både individuellt och i grupp.

Tillsammans utforskar karriärcoach och klient värderingar, styrkor och potential. Hur klienten vill må och vilken väg som är den bästa för att nå målen. Det kan handla om att klienten:

  • Behöver en förändring eftersom jobbet inte tar fram det bästa av klientens kapacitet.

  • Vill känna större mening och mål med sitt liv och sitt arbete.

  • Vill utforska sin potential för att förstå vilken karriär hen bäst ska satsa på.

  • Inte vet hur hen ska börja med ta sig an önskad förändring, t ex nytt jobb eller starta eget men vet inte med vad.


Newstart har utbildat över 500 karriärcoacher sedan 2002. Nu har ICF godkänt utbildningen Diplomerad karriärcoach som ger 20 CCE (Continuing Coach Education) timmar och 9 RD (Resource Development) timmar.

Utbildningen vänder sig till dig som vill få en grundläggande kompetens om karriärplanering och karriärcoaching. Kursen fokuserar på att ge dig karriärverktyg, övningar och metodik. I verktygslådan finns även digitala verktyg som ger Dig möjlighet att arbeta med deltagare på distans.

Utbildningen vänder sig till dig som är:

  • ICF coach och behöver omcertifiera sig vart tredje år

  • Coach/konsult som vill utöka sina tjänster med karriärutveckling och outplacement

  • Jobbcoacher som arbetar med arbetslösa

  • HR personal som vill arbeta med intern karriärutveckling

För mer information ta kontakt med oss här


Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. Läs mer

Jag förstår
bottom of page